Glowing Glowing

Semenjak jadi pengguna setia Lumiglow, Susu Kambing, Habbatussauda, Pati Delima Gulsan, Shatvari, EPO sebelum O dan Flax Seed dikala lepas O..kulit rasa mcm bercahaya gitu..berseri seri..kih  kih kih kih..perasan sorang2 sbb dok umah sunyi2 belek kulit sendiri..

Mula la dok terpikir nak amik vitamin C..tp xnak amik vit C yg org jual kt fb..sbb pernah terbaca kt FB Dr Zubaidi..Vitamin C kalo berlebihan pun x elok…Jadi pada firasat ku..apapun mesti bersederhana dan berterusan gitu..hehehe.. dok pikir ni nak beli ke x vitamin C kt farmasi. think..think..think..

Advertisements

owh belum pregnant lagi la

alahai..yang hari tu bukan blighted ovum tp keesokkannya dan seterusnya adalah period..huh? Cik P niiiii..datang melawat awal lak ye..xpe xpe..hari ni kita dh suci murni..boleh cuba lagi..usaha tangga kejayaaan. :))) Ya Allah..Kurniakanlah zuriat yg baik rupa paras dan akhlaknya kepada kami :))

Adakah ini blighted ovum

Sudah dua hari rasa cramp on dan off hari ni masuk hari ke tiga cramp itu..tp bgn tido pagi td..tiba ada rasa basah kt tutttt… then aku pun check la tgk kt dlm toilet..ada darah cair..kecoklatan pink..kalo nk ikut..Cik P harus datang lagi 15 hari lagi.. harap2 ini penempelan.. Aku mandi mandi..pastu lap lap badan trus sapu Lumiglow kt perut..kan Lumiglow cakap ia boleh kasi kuat rahim.. harap2  berjaya.

Beras Perang

Hari ni pertama kali makan beras perang..huhuhu.. xde la sdp mane pun..tp demi kesuburan nk baby.. ku telan jua..  layan nasi perang ngan  ayam percik dan kerang rebus.. nasi perang – fiber tinggi, ayam – protien, kerang rebus- zink. harap2 bulan ni ada la rezeki kami

Yahoooo!!!! FlaxSeed

hahaha..pegi lagi kt farmasi. minggu ni asyik pegi dating kt farmasi jek.. Niatnya  Suami suh beli Speman dia..Speman dia dh nak habis..disebabkan aku turun sorang2, Suami dlm kete..aku sedikit tersasar dengan menambah Flaxseed..pastu baru capai Flaxseed. nak makan Flaxseed ni after O untuk menguatkan proses implantation..Ya Allah..Kurnikanlah Zuriat kepadaku secepat mungkin..

Doa

1) Al-anbiya ; Ayat 89

rabbi la tazarni fardan wa anta khairul wariseen

maksud ayat : “Dan ingatlah ketika Zakaria berdoa kepada Allah,Ya Tuhanku ,janganlah Engkau biarkan aku seorang diri (tanpa keturunan) & Engkaulah ahli waris yang terbaik”

 

 

2) Surah Imran, Ayat 38,

Robbee hablle mingladunka zuriattan toiyyiban innaka sameedua

Maksud Ayat: “Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisi-Mu zuriat keturunan yang baik. Sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) doa.”

Kurma sudah dapat

Susah betul nk dapatkan kurma yg baik di musim ujan..dua tiga mencari..br td terjumpa dlm satu restaurant arab..Lepas layan nasi mandy..masa gi bayar tu..terjumpa la kurma dr syria. Amik sekotak..sampai dirumah trus kami ngap 3 biji seorang..sambil niat dihati nak zuriat yg soleh dan solehah

 

oh ya. masa keluar dr tesco td..kt tepi2 ada 1 kiosk jual produk arab seperti habbatussauda la..pati delima gulsan la..susu kambing la..cuka kurma la..madu la..dan lain lain.. tiba2 mataku tepandang satu minyak.. ada gambar unta.. tp makcik jual tu ckp ni minyak habbastussauda dr Saudi Arabia..tulen..harganya murah ja kalo dibandingkan khasiat2 yg dia cakap tu..tinggal sebotol je..aku pun amik satuuuu..nahh..bertambah 1 lagi produk untuk aku berTTC ni..